Om

I Hello Ocean möts genrerna pop och singer/songwriter, med influenser från jazz och blues. Duon, som består av Stina Svensson, sång, och Erik Slättberg, piano, bildades under våren 2017 och har tillsammans hittat ett uttryck med lika mängd rå nerv som musikalitet. Med låtar om det stora och lilla, det inre och yttre, om kärlek och sorg, möten och avslut, lämnas lyssnaren sällan oberörd. Debutsingeln Jag Finns Kvar släpptes på Spotify den 12 januari 2018.

Duon håller till i Örebro, och har känt, eller i alla fall känt till varann sedan 2013, då de båda gick på Musikhögskolan. Växte upp gjorde de strax utanför Göteborg, Stina i Eskilsby och Erik i Lindome.
– Lustigt nog bara en mil ifrån varann, vilket vi inte förstod förrän vi började repa ihop för ett drygt år sedan, berättar Stina.
Närheten till havet är svår att ersätta, men naturområdena kring Hjälmaren, Karlslund och Kilsbergen tröstar gott.
– Vi tycker båda om att promenera, och närheten till naturområden är nödvändig såväl för hälsan som för skapandet, säger Erik.
Låten handlar om att hitta en inre kraft och styrka, och kanske än mer om frustrationen i att se den i någon som ännu inte upptäckt den i sig själv. Att våga lita till sin förmåga, övervinna den inre kritikern, och samtidigt veta att man har någon vid sin sida som finns kvar, oavsett hur kampen spelar ut.
– Jag tror att de flesta kan känna igen sig i åtminstone en av rollerna, ofta båda, säger Stina.
Låten sammanfattar det duon vill förmedla, och landar i etern nästan exakt ett år efter att de genomförde sitt första rep. Då visste ingen av dem vart det skulle leda, men ganska snart stod det klart att de hittade något i varann, och i det gemensamma soundet, som de ville fortsätta att utforska.
– Det finns något spännande i mötet mellan våra ganska olika musikaliska bakgrunder som genomsyrar musiken vi skapar, inte minst i Jag Finns Kvar, berättar Erik.

 

Den 5 januari mottog Hello Ocean Folk at Hearts stipendium för CD-utgivning. Nu följer en spännande sommar med slutförandet av duons debut-album, samt en rad spelningar runtom i Sverige.